ПОСТАВЉЕН ЛЕД ДИСПЛЕЈ КОД ПАЛИЛУЛСКЕ ПИЈАЦЕ НА РАМПИ
1.06.2010.
У сусрет «Палилулској вечери» ,председник Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић и члан општинског Већа Милош Стојковић, обишли су раднике, који изводе завршне радове, естетског уређења ограде и капије источне стране Старог нишког гробља „Горица“. Постављена је и огласна табла на капији са натписом овог комплекса , који је од 1987. стављен под заштиту закона и представља значајно културно добро.

Иначе, након три деценије „мировања“ у 2009. отпочело се са реализацијом трогодишњег пројекта „Уређење Старог гробља“ чије финансирње је одобрено из буџета Града Ниша. У 2009. години су завршени одређени послови рестаурације, организованог чишћења простора и радови на „источној капији“ а у првој половини 2010. године настављено је са уређивањем овог простора. Међутим, по мишљењу председника Новаковића, све док се овај комплекс не стави под сталну заштиту, редовно одржавање и надзор, неможе се очекивати успешно остваривање постављених циљева. Уосталом, вандали и даље уништавају гробове, настају дивље депоније, растиње је поново прекрило простор који смо већ очистили- каже Новаковић. Очекујемо да ће се створити услови да до краја 2012. године, цео комплекс „Старог гробља под Горицом“, добије сасвим нови изглед. Идејним пројектом конзерваторско-рестаураторских радова, који је припремљен у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе у Нишу, радиће се на трајној заштити „Старог гробља “ под Горицом.

Председник Игор Новаковић је са сарадницима затим обишао и раскрсницу на «Палилулској пијаци», где је на стубу за расвету постављен информативни – ЛЕД дисплеј, који наизменично показује датум, време, температуру и информацију –телефон за контакт центра ИНФО 48. Са овом активношћу, постављања ЛЕД саобраћајне сигнализације, наставиће се и у другим деловима општине где се за то укаже потреба.